Uzmite u obzir ove popularne boje i stilove da biste dobili izgled koji želite, i to bez obzira na materijal koji odaberete za svoju kuhinju...

Ovih dana postoji bezbroj materijala dostupnih za kuhinjske ploče. Ali umesto da vas gnjavimo prednostima i manama svakog materijala, rešili smo da danas pređemo na konkretne stvari!

Ukoliko ste baš ovih dana u potrazi za savršenom radnom pločom koja će upotpuniti izgled i stil vaše kuhinje, ali istovremeno garantovati najbolje uslove rada, onda ste došli na pravo mesto.

Predstavljamo vam pet najaktuelnijih stilova i boja kako biste mogli da postignete izgled koji želite sa materijalom koji u potpunosti odgovara vašim svakodnevnim potrebama.

U nastavku teksta saznajte više o radnim pločama koje su najbolji izbor za vašu kuhinju...

Bela kuhinjska radna ploča sa mekim žilama

Jedna od najčešćih i najpoželjnijih završnih obrada radne površine je kamen ili materijal poput kvarca u beloj ili gotovo beloj nijansi sa svetlom višetonskom mrljom ili zrnom koje joj daje suptilan prirodni izgled. Ovaj snežni, svetlucavi izgled dobro funkcioniše u mnogim situacijama jer je neutralan, ali istovremeno i savremen i svež. Bledi ton unosi osećaj čistoće i lakoće u prostor sa preokretom suptilne sofisticiranosti pa ga svakako treba uzeti u razmatranje. Ovakve kuhinjske radne ploče su dobre za vas ako imate kuhinju u prelaznom ili tradicionalnom stilu, kao i u slučaju da želite da vaša kuhinja izgleda prostrano i lagano a opet ne previše sterilno.

 

 

Čisto bela kuhinjska radna ploča

Čiste bele radne ploče donose savremenu, minimalističku svežinu kojoj nijedan prirodni kamen ne može da parira. Srećom, ovi materijali dobro odolevaju mrljama, tako da uz samo malo nege mogu ostati perfektno beli godinama. Ovaj oštar izgled dobro funkcioniše u savremenim prostorima, a posebno je efikasan u malim prostorima kao što su kompaktne stambene kuhinje, uparene sa minimalističkim belim ormarićima u cilju stvaranja iluzije većeg prostora. Čiste bele ploče su dobre za vas ako volite oštar, moderan stil, ili jednostavno želite da “razbijete” moderne drvene ormare ili druge smele završne obrade.

 

 

Drvena kuhinjska radna ploča

Toplo drvo, sa svojim primamljivim prirodnim izgledom, odličan je izbor za ulivanje hladne, prozračne kuhinje. Drugim rečima, oštre bele kuhinje osećaju se malo malo manje stroge sa drvenom pločom. To je popularan izbor za prelazne kuhinje koje balansiraju tradicionalne i savremene elemente, posebno zato što se klasično drvo uklapa u obe kategorije. Drveni pultovi, naravno, takođe dobro funkcionišu u prostorima koji već imaju drvene ormare - to jest, ako ste pravi ljubitelj drveta i ne smeta vam da dominira paletom. Svetlije drvo obično ima više ležernog ili rustičnog osećaja u poređenju sa opcijama tamnije boje, dok tamnije drvo izgleda malo formalnije i uglađenije od svetlijih tonova. Drvene ploče su dobre za vas ako želite da naglašena radna ploča bude u kontrastu sa drugim površinama a posebno ukoliko želite da vaša kuhinja dobije onaj pristupačniji i intimniji šmek.

 

 

Sive kuhinjske radne ploče

Takozvani srednji ton kuhinjskih ploča ponekad izgleda kao najbolje rešenje. Meka siva boja radne ploče i druge srednje nijanse, kao što su bež ili bogate kreme, su najneutralnije opcije koje doprinose harmoničnom, mirnom izgledu, savršenim za prijateljske porodične doručke. Meko ispupčeni sivi kamen izgleda slično betonu i savršeno funkcioniše u savremenim prostorima sa malo arhitektonskih nagiba. Sjajan odabir ako nemate uvek savršeno organizovan prostor, ali ipak želite opušten i uredan izgled. Pošto je siva najneutralnija boja, to je još jedan odličan izbor za uparivanje sa šarenim ormarićima, posebno u prostoru sa različitim završnim obradama ormara, jer može pomoći u povezivanju svetlih i tamnih elemenata. Ploče srednje ili sive boje su dobre za vas ako u svojoj kuhinji želite meku, prijateljsku atmosferu sa prigušenim tonovima koji se usklađuju, ili jednostavno volite tople metalne akcente i želite da ih pokažete.

 

 

Tamne ili crne kuhinjske radne ploče

Tamni pultovi u tonovima kao što su crni ili ugljeni, mogu izgledati pomalo gotički u nekim situacijama, ali i savršeno harmonični u drugim. Ako imate tamne ormare, tamne podove ili druge bogate i teške završne obrade, tamna radna ploča će se savršeno uklopiti u celu priču. Odabir tamno sive, a ne čiste crne, omekšaće izgled, tako da je obično bolje zaustaviti se na drvenom uglju u većini situacija. U svakom slučaju, tamne ili crne ploče su dobre za vas ako u svojoj kuhinji već imate tamne ormare i želite da se pultovi stapaju sa njima, ili vam je cilj da postignete klasičnu crno-belu šemu.

 

 

Tekst i fotografije preuzeti sa sajta: www.mojenterijer.rs

Jelofina doo
Skoro neograničene mogućnosti u kombinovanju materijala, boja, pratećih elemenata i najsavremenijih aparata, želja da se za određeni prostor uvek ponude najadekvatnija rešenja, garancija su da JELOFINA može ispuniti zahteve svakog klijenta tačno i precizno, po sistemu ključ u ruke.

Kontakt

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i akcijama

Copyright © 2024 Jelofina doo. All Rights Reserved. Developed By studiopetrov.com